Składniki:
1 szklanka soi
1/2 szklanki wiórek kokosowych
3 łyżki miodu
3 szklanki wody
1/2 łyżeczki soli
Przyrządzanie:
Zalać soję 5 szklankami wody i pozostawić na noc.
Rano przepłukać soję pod bieżącą wodą.
Następnie podgotowć ją w 3 szklankach wody z dodatkiem soli i wiórek kokosowych przez 30 minut, nie dopuszczająć do wrzenia.
Odcedzić wodę i zmiksować soję w blenderze używając na 1 szklankę ugotowanej soi 1 szklankę wody i 2 łyżki miodu.
Miksować tak długo, aż otrzymana masa będzie miała konsystencję śmietany. Wówczas dodać jeszcze 2 szklanki wody.
Czynność powtórzyć z pozostałą ilością soi.
Aby wyklarować otrzymane mleko, można je przecedzić przez gazę. KKlarowanie nie jest konieczne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach